Konstruktivt møte mellom Finans Norge Forsikringsdrift, Brannvernforeningen og TEF om varme arbeider

Publisert

Bakgrunnen for møtet var Finans Norge Forsikringsdrifts fremskyndede revidering av sikkerhetsforskriften. Revideringen kom overaskende på TEF, og ordlyden i den nye revideringen har ført til en god del spørsmål om hvordan den nå skal forstås.

Finans Norge Forsikringsdrift var i møte tydelig på at bakgrunnen til revideringen var å hensynta TPF nr. 6 som har vært et stort ønske fra bransjen.

Den nye sikkerhetsforskriften vil være gjeldene fra 1.1.2024.

Det var viktig for TEF å få kunnskap om hvordan Takbransjen nå skal forstå den nye forskriften, for å unngå misforståelser.

Finans Norge Forsikringsdrift understreker at selve veilederen nå blir et viktig dokument til sikkerhetsforskriften, og at TPF nr. 6 får en stor plass i veilederen.

— TPF nr. 6 blir nå førende for sikkerheten, sier Hildegunn Bjerke i Finans Norge Forsikringsdrift.

TEF har fått mulighet til å komme med innspill til veilederen og er fornøyd med at TPF nr. 6 blir førende.

— Veilederen blir et viktig dokument som henviser til anerkjente løsninger, og forteller oss hvordan vi skal forstå sikkerhetsforskriften, sier styreleder i TEF Bjørn-Fredrik Johanssen.

Nå blir det viktig fremover med informasjon ut til bransjen om sikkerhetsforskriften og ikke minst viktigheten av å bruke veilederen når den er på plass.