Solveig Horne blir ny bransjedirektør i TEF

Takentreprenørenes Forening har ansatt tidligere statsråd Solveig Horne som ny bransjedirektør. Horne tar over etter Susanne Vist, som går over i ny jobb utenfor BNL/NHO. Horne tiltrer stillingen 1. april 2022.

Styreleder Bjørn-Fredrik Johanssen uttaler at takbransjen med denne ansettelsen viser at takentreprenørene ønsker å markere seg sterkt fremover. Hennes erfaring med samarbeid og påvirkning på tvers av ulike fagfelt, som igjen kan skape resultater var avgjørende for styrets beslutning. TEF ser frem til at Horne skal lede arbeidet i en seriøs næring på vegne av takentreprenørene som representerer byggets viktigste fasade – nemlig taket.

«Jeg er veldig motivert og gleder meg til å bli kjent med en ny bransje. TEF er en viktig bransjeforening innen byggenæringen, der formålet er å ivareta medlemmenes felles interesse, og fremme samarbeid og kompetanse.

Etter mange år i toppolitikken blir det spennende å bruke den organisatoriske og politiske erfaringen min i en ny og interessant bransje. Jeg ser frem til å utvikle og styrke dette arbeidet sammen med medlemmene, sier Horne»

Horne har en solid og lang politisk karriere bak seg: Hun var Barne- og Likestillingsminister fra 2013 – 2018. Hun satt på Stortinget fra 2005 – 2021, og har mange års erfaring som politiker på kommune- og fylkesnivå, både som folkevalgt og med organisatorisk partiarbeid.

Opprinnelig har Horne svennebrev som butikkslakter, og har jobbet som ferskvareleder.

Hun kommer opprinnelig fra Sunnhordaland, har bodd 32 år på Sola, og er i dag bosatt på Tysnes. Arbeidssted vil være på NHO i Oslo hvor Horne har leilighet på fast basis.