Du er her:

TAKENTREPRENØREN FRA BERGEN VANT NM I TAKTEKKING

NM og Norges største takmesse ble arrangert 12. juni 2015 på the Qube, Gardermoen. Taktekker NM for lag ble en intens og het konkurranse. 41 lag fra hele landet deltok og beviste nok en gang at taktekkeryrket ikke er for pingler.

Nervene sto i helspenn før start, Tom Mathisen var konferansier og ropte opp lagenes navn. De gikk inn og da fanfaren lød satt alle raskt i gang. Oppgavene var fordelt på forhånd. En tok asfaltdelen og en foliesveising. Den siste var tilrettelegger og hjelpemann. ATB ble sveiset med åpen flamme på underlagspapp, folie med Leister sveiseapparat. Modellene var på 2,5 x 2,5 meter med gesims.  Det var sveising med asfalt takbelegg fra Isola og Icopal på halve og folie takbelegg fra Protan på den andre delen.

Det var 5 innledende runder med 8 og 9 lag i hvert heat. I 45 minutter jobbet deltakerne så svetten rant. Tilskuerne sto tett rundt arenaen og fulgte godt med. Det var samme oppgave for alle, men hvordan den ble løst varierte fra lag til lag. 6 alvorlige dommere gikk rundt og fulgte nøye med på hvordan arbeidet ble utført.

Dommer Ingar Bjørhusdal fra Verdal kommenterte at -det var tydelig at godt samkjørte tekkelag klarte oppgavene best.

Etter den praktiske delene ble lagene presentert for en teorioppgave. De hadde forberedt seg på denne ved å lese bransjestandardene for tekking med banebelegg.

I finalen skulle de 2 beste lagene fra hver gruppe konkurrere i 1 ½ time med en mer komplisert oppgave som inkluderte tekking av soilrør og kasse. Alle 123 deltakere sto foran scenen med deltakermedalje rundt halsen da finalistene ble ropt opp. Mange gikk skuffet av mens de 10 finale lagene gjorde seg klar til nok en krevende oppgave. Nervene var ikke lenger så synlige, men innsatsen var den samme som i de innledende rundene.

Etter teorioppgaven, samlet dommerne seg for å ta sin avgjørelse mens deltakerne forberedte seg på banketten. Det var 420 personer til festmiddag på Clarion Hotel på Gardermoen som ble underholdt av Robert Stoltenberg. Høydepunktet kom da Yngve Freiholt skulle rope opp de tre beste lagene. Bronsevinner var Oslo Papp og Membran, sølvvinner var Protan Tak Trondheim og gullet gikk til Takentreprenøren fra Bergen. På vinnerlaget var Rune Lien Berg, Danny Schumacher og Nerijus Demenis.

  • Besøksadresse:
  • Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
  • Postadresse:
    c/o BNL, PB 7187 Majorstuen, 0307 Oslo