Du er her:

Last ned forbrukerblanketter

Gratis håndverkerkontrakter Forbrukerrådet mottar over 5000 henvendelser årlig fra forbrukere i forbindelse med bygge- og oppussingsarbeider. Halvparten av tvistene gjelder ting som kunne vært regulert i skriftlige avtaler.

Både byggenæringens organisasjoner og forbrukermyndighetene mener tilgjengelige kontrakter kan rette på noe av dette.

- Men de må gjøres tilgjengelige og tilbudet må markedsføres slik at forbrukerne er klar over at de nå kan bruke kontraktene fritt, sier direktør Audun Lågøyr i en kommentar. Her har Forbrukermyndighetene en stor oppgave. Kontraktene kan lastes ned gratis både på forbruker.no, bnl.no og byggmesterforbundet.no.

Blanketten blir lagret mens du fyller den ut, men vil bli slettet etter 3 måneder. Blanketten kan skrives ut så mange ganger du vil, og dessuten overskrives.

Her finner du kontraktene:   http://eblanketter.standard.no/forbrukerblanketter

BNL  har selv  tatt initiativ til flere konkrete tiltak for økt seriøsitet i byggenæringen de siste årene. Håndverkerklagenemda er et annet viktig tiltak som nylig feiret ett år. Nemda har hatt stor pågang fra forbrukere via hjemmesiden  og telefon, og hele 75% av henvendelsene viser seg å være klage på bedrifter som ikke er medlem i en av de 9 bransjeorganisasjonene som står bak ordningen.

  • Besøksadresse:
  • Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
  • Postadresse:
    c/o BNL, PB 7187 Majorstuen, 0307 Oslo