Du er her:

  • Forsiden
  • Nortekk vinner av NM i taktekking

Nortekk vinner av NM i taktekking

NM i taktekkerfaget ble holdt i Trondheim 14. juni med 24 lag fra hele landet. Etter de innledende rundene hadde dommerne plukket ut de 6 beste lagene til finalen. På banketten ble vinnerne utropt foran 500 jublende tilskuere.

Taktekker NM og Norges største takmesse ble holdt i Trondheim Spektrum for første gang i år, og det var stor interesse for arrangementet fra leverandører til bransjen og ikke minst blant entreprenørene. Deltakerne i mesterskapet ble nøye fulgt fra sidelinjen og tekkedetaljer ble ivrig diskutert av tilskuerne. Hvert lag besto av 3 personer: En fagarbeider, en taktekker uten fagbrev, og en lærling/hjelpearbeider. Laget stilte med sine egne arbeidsklær, for øvrig hadde arrangørene Takforum, ordnet alt av nødvendig verktøy til oppgavene. Isola var hovedsponsor og hadde levert alt materiell.

Lagene skulle tekke inn kasser og detaljer med både folie og asfalt takbelegg. De ble i følge hoveddommer Atle Remme, i første omgang målt på løsningsvalg og om skjøtene var tette, deretter på utseende. Alle lagene var flinke og dommerne hadde ingen lett jobb. I finalen var Protan Bergen, Follo tak og vedlikehold, Nortekk,  IcopalTak Drammen, IcopalTak  Ålesund og Nordland Tak i intens kamp om seieren. Svetten silte av deltakerne mens de jobbet. Musikken gjallet i høyttalerne og tilskuere var enda mer ivrige utenfor sperrebåndene. Vi fikk et strømbrudd underveis som skapte litt forvirring, ble raskt løst og lagene fortsatte frem til hornet lød. Nå var det dommernes tur til å ta vannprøver, skjære opp skjøter og diskutere seg fram til en verdig vinner.  

Nortekks lag besto av en nordmann og to polske brødre: Tom Middelhuis, Lucas Luc og Pawel Luc.

  • Besøksadresse:
  • Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
  • Postadresse:
    c/o BNL, PB 7187 Majorstuen, 0307 Oslo